Beste Buizegemnaren - oktober 2023

Dutch

Beste Buizegemnaren,

VZW ’t Forum wijkwerking is nog altijd springlevend. Na de moeilijke covid-periode dachten we dat we weer vlot konden organiseren. Maar de curator dacht daar anders over. Toch is het ons gelukt om op 30 april en 1 mei, dit jaar, een schitterend feest Meneerke van Buizegem en een wijkfeest in te richten.
De donkere wolken zijn nu opgeklaard. Er wordt hard gewerkt aan het gebouw van ’t Forum door de gemeente en door de nieuwe uitbater, Tom Kinsabil.
De heropening is voorzien voor januari 2024.
Toch wilden we ons Halloween feest niet weer uitstellen. Alle praktische inlichtingen vindt u op deze site.

De nieuwe uitbater, Tom, was onmiddellijk bereid om te zorgen voor pompoensoep en warme chocomelk. Ook zal hij een deel van ’t Forum openen, waar dan anderedrankjes zullen te koop zijn. Dit belooft voor de toekomst !
Door de bouwwerken is het niet mogelijk om dit jaar een Sinterklaasfeest voor de kinderen in te richten, maar volgend jaar zijn we er zeker terug.

We weten dat veel wijkbewoners nood hebben aan contact om vereenzaming te bestrijden. Daarom zijn we nu al bezig met het opmaken van een jaarprogramma
2024. Maar activiteiten komen er niet vanzelf ! Een werkgroep van wijkbewoners is al een hele tijd bezig met voorbereidingen.

Om er een feestelijk werkjaar van te maken zijn we op zoek naar jongere en minder jonge mensen, die mee willen denken en doen in die werkgroep. Iedereen is daar welkom. Het is zeker geen “full-time” job.
Enkele vergaderingen per jaar waarin we alles regelen voor de geplande activiteiten. Maar vooral zoeken we in die groep naar nieuwe ideeën, die we dan kunnen uitwerken.
Wil je liever niet in die werkgroep, maar heb je goede ideeën, die we kunnen uitwerken, laat het ons weten, via mail, via onze website, via onze brievenbus “VZW ’t Forum” (aan de ingang van ‘ Forum) of bel ons. We hebben je echt nodig, en de Buizegemwijk ook !

Op deze website “ tforum.be”, vind je alle adressen, telefoonnummers en mailadressen.
We hebben je echt nodig, en de Buizegemwijk ook !

VZW ’t Forum
Hans Bernaerts
Voorzitter